Kuchárom v tomto dieli seriálu je pretekár men's physique Pavol Chodelka.
Suroviny:
- vykostené morčacie stehná
- tekvica hokaido
- strúčik cesnaku
- olivový olej
- rozmarín
- čierne korenie
- soľ
Postup:
Mäso si nakrájame na časti, ako chceme, položíme na plech, polejeme ho olivovým olejom, pridáme čierne korenie, morskú soľ a otočíme na druhú stranu. Rozmarín posypeme po mäse. Cesnak vložíme na plech medzi mäso a všetko to podlejeme trochou vody. Mäso prikryjeme alobalom alebo pokrievkou a pečieme v rúre hodinu na 180 stupňoch. Hokaido prekrojíme na polovicu, vyberieme dužinu a rozrežeme na hrubšie mesiačiky, pričom šupku nešúpeme. Uložíme na druhý plech, polejeme to olivovým olejom, okoreníme, osolíme a tiež poobraciame z každej strany, ako to bolo aj pri mäse. Prvú polhodinu necháme piecť samotné mäso a po polhodine môžeme pridať do rúry aj tekvicu, ktorú rovnako prikryjeme alobalom alebo pokrievkou.
Dobrú chuť!