Sú vhodné do nízkosacharidovej diéty či pre ľudí, ktorí majú intoleranciu na obilniny. Je to ideálna náhrada klasických palaciniek. a chutia aj deťom.
Suroviny na 1 porciu:
- vajcia (1 celé a 4 bielka)
- proteínový prášok (1 odmerka, čo je cca 40 g)
- trochu škorice
- trochu prášku do pečiva
- arómy na dochutenie
- mascarpone do plnky
Postup:
Do misky dáme jedno cele vajce a štyri bielka, pridáme trochu škorice a prášku do pečiva, ďalej dve pipety arómy (javorový sirup) a jednu odmerku proteínového prášku. Keď robíme palacinky pre deti, tak proteín nahradíme rozpučeným banánom. Zmes v miske rozmixujeme. Ak je cesto husté, môžeme doňho priliať trochu mlieka. Potom na rozohriatej panvici s kúskom kokosového tuku pečieme palacinky z oboch strán. Ako plnku do palaciniek použijeme mascarpone (alternatívou môže byť tvaroh alebo cottage), ktoré si ochutíme arómou, napríklad dve pipety arómy bielej čokolády a jednu pipetu banánovej arómy. Plnku natrieme na palacinku, zrolujeme ju a môžeme konzumovať.
Dobrú chuť!